Ingebruikneming flowform vlak RWZI Soerendonk

download article

Op vrijdag 20 april a.s. om 10.00 uur wordt het grote flowform vlak in gebruik genomen, dat ik voor het Waterschap De Dommel in Brabant heb mogen ontwerpen.

Dit is een wereld primeur. Nog niet eerder is het flowformprincipe bij een conventionele Riool Water Zuivering Installatie gebruikt en op zo’n grote schaal.
De flowforms vormen de schakel tussen de conventionele RWZI en de ‘waterharmonica’, dat is een groot ecologisch systeem van achtereenvolgens watervlooienvijvers, rietmoeras en een vis biotoop. Na deze zuivering en ecologische nabehandeling wordt het water in het riviertje de Buulder Aa gevoerd.

Ik stel me voor dat het een feest wordt voor het water om daar door heen te dansen, net zoals het een feest wordt voor mensen om dat waar te nemen.
Na de opening en openstelling van het totale project, ergens in het najaar, zal het waterharmonica-gedeelte, dat deel gaat uitmaken van een natuurgebied, voor het publiek toegankelijk zijn. Ook de flowforms zullen dan van dichtbij te beleven zijn.

De locatie is:  RWZI Soerendonk.  Perkstraat 1,  6027RC Soerendonk.
Met de auto:  De A2 Eindhoven – Maastricht. Afslag 36 (Maarheeze, Soerendonk), dan rechtsaf (straatnaam: De kleine bruggen), dan weer de 1e rechts (na een paar honderd meter).


QR Code Business Card